Temmuz Ayının En Neşeli 5 Istanbul Etkinliği

Temmuz ayı geldi çattı ve Istanbul`da neler mi oluyor? Yaz ayları her daim kıpır kıpır, harika, mük ve efso etkinliklerle dolu! Sıralayacağımız etkinliklerin hepsini bire bir deneyimledik, deneyeceğiz ve sizler için kaleme alıyoruz.

22. Istanbul Caz Festivali : 09 – 15 Temmuz – “Joan Baez, Jools Holland, Marcus Miller, Charnett Moffett, Stanley Jordan, Cyrus Chestnut, Jeff Watts, Chris Potter, Dave Holland, Lionel Loueke, Eric Harland, Melody Gardot ve Tigran Hamasyan gibi folk, blues ve cazın farklı sesleri müziği tüm kente yayacak, festival takipçileriyle şehrin farklı köşelerinde buluşacak.“

Kolektif Jammin` (ücretsiz) :  11 Temmuz – Bir etkinlik düşünün ki enstrümanını, tencereni, tavanı kapıyorsun ve müziği hep birlikte yapıyoruz. Hiç biri yoksa, dinle ve dans et. Sanayi metro durağı, Kolektif House!

Açık Hava Film Gösterimleri (ücretsiz) : Temmuz boyunca her Salı, Çarşamba ve Perşembe – Gösterimler ücretsizdir ve yoğun ilgiden dolayı sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve mensuplarına açık olacaktır.

Shorts of Humor : 22 Temmuz – Çarşamba akşamı Mürekkep’te gerçekleşecek “Shorts of Humor” etkinliğinde komedi türünde 6 kısa film davetlilerle buluşacak. Etkinliğin ev sahipliğini, mizahi ve ironik haberler veren internet sitesi Zaytung’un kurucusu Hakan Bilginer üstlenecek. 

Karma Sergi  “Her tercih diğer ihtimaller için bir dışlamadır.“ (ücretsiz): Temmuz boyunca – Görsel ve işitsel 50’yi aşkın işin izlenebileceği sergi, 2 Ağustos’a kadar SALT Beyoğlu’nda görülebilir. Sergideki işler, Bilge ve Haro Cümbüşyan, Ayşe ve Saruhan Doğan, Tüten ve Agah Uğur koleksiyonlarından seçilmiştir.

 

– Eda Y.