Utku ERGİN @BKM Mutfak, Beşiktaş

Anadolu Yakası’nda yaşayan biri için bir cuma akşamı ofisten çıktıktan sonra Avrupa Yakası’na geçme planı yapmak pek de ideal görünmemekteydi ama yapmıştım bir kere. Hiç tanımadığım birini 90 dakikaya yakın öylece dinlemek üzere yola koyulmuştum. Öylesi bir iş çıkışı hengamesinde, böylesi bir yol katetmeye girmişken bana sunulan hizmetin de buna değmesini bekliyordum doğal olarak. Peki ya değdi mi ? Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, değdi.

 

Sahne ışığının yanmasıyla birlikte gayet sıradan görüntüsü altındaki bu adamı gördüğünüzde “Acaba beni nasıl etkileyecek?” sorusunu öncelikle kendinize sorar gibi oluyorsunuz. Çok geçmeden Utku, şapkasından tavşanları birer birer çıkarıyor ve böylece bu sorunuza yanıt buluyorsunuz. Gülme ve güldürme işinin profesyonelliğinin dışında benliğine ait bir parça olduğunu; bir süpermarkette yahut gündelik hayatında hizmet alıp sunduğu kişilerle iletişim halindeyken de  gene çok sık şekilde gülüşme eyleminin yaşandığını tahmin edebiliyorsunuz. İzleyicilerle girdiği ikili dialoglarda, ki bu tarz gösterilerin en zor kısmı olarak kabul edilir, pratik zekasının eseri yanıtlarla izleyicileri mest etmiştir.

 

Tanık olduğum kadarıyla çok farklı yaş gruplarından izleyiciler olmasına rağmen her bir birey oyunun sonu geldiğinde, yaptığı bu aktivite planından oldukça memnun görünüyordu. En ön plana çıkan yeteneği ise, herhangi birisinden dinlediğinizde gayet sıradan bulabileceğiniz bir ifadeyi kendisinden dinlediğinizde ise gözlerinizde yaşlarla kalabileceğiniz kahkalara tutulabiliyorsunuz.

 

Siz de bir akşamüzeri hayatın stresinden uzaklaşıp gülüp eğlenmek istiyorsanız ona uğramanız yeterli olacaktır. Gerisini zaten Utku halledecektir.

 

Yeni neslin en iddialı komedyenlerinden ve BKM Mutfak Açık Mikrofon’un kurucularından Utku Ergin, “Adaptasyon Hayvanı” isimli stand-up gösterisi ile önümüzdeki günlerde tekrardan sahne alacaktır, facebook sayfasını beğenerek takipte kalabilirsiniz.

1.5 senedir Utku Ergin’i Açık Mikrofon’da izleyenler, denk gelemeyip merak edenler ve “şöyle biraz da uzun uzun dinleseydik” diyenler, bu gösteriyi kaçırmayın! Utku Ergin, gösterilerinde hem günlük hayatta hem de tarihin başından beri adapte olduğunuz durumları anlatıyor. Gidin, gülün. Buyursunlar!

– Mesut Ö.