Yetersiz Bakiye (Kara Komedi Tiyatro)

The Plus Ones İstanbul ekibi olarak davet edildiğimiz kara komedi tiyatro oyunu YETERSİZ BAKİYE ve kahkahalarımızın başlıca sebebi Hakan YILMAZ beyefendi ve Eylül ÖZTÜRK hanımefendinin muhteşem enerjilerinden bahsetmek için karşınızdayız.

Ayaz mı ayaz bir Kadıköy günüydü ve bizi neyin beklediğinden habersiz oyuna doğru yol aldık, bir çok sosyal medya fenomeninin yanısıra değerli tiyatro büyüklerimizin de katıldığını gözlemlediğim Kadıköy Halk Eğitim Sahnesine geldik. Salonda adım atılacak yer yoktu, en arkada köşede kalmış koltuk bile doluydu, yerlerimize oturduk ve oyun başladı.

Başlarda doğal olarak seyirciyi hazırlama kısmı ile biraz enerji düşük olsa da yardımcı oyuncular Eylül ÖZTÜRK ve Turgut TUNCALP‘ın da oyuna dahil olmasıyla muhteşem ve bitmek bilmeyen bir enerji geldi sahneye, oyunda yer yer ay bu espiri baya iğrençti (nazar boncuğu koymuşlar heralde) desek de genel olarak sürekli güldüğümüzü hatırlıyorum. Senaryo da gayet başarılı ve şaşırtan sonuyla ilgi çekici. Karakterlerin performanslarının (özellikle Eylül Hanım tam bir alem) bambaşka bir hava kattığı bu oyun (Hande SUBAŞI da tam bir tatlişko karakteriyle gözleri üzerine çekti.) şu an Türkiye turnesi yapıyor ve vaktinizi güzel geçirebileceğiniz birkaç saat sunuyor, hemen bir sonraki oyunun yerini ve zamanını öğrenip (duyduğumuza göre 1 Aralık yine Kadıköy‘deler!), günümüz gerçeklerini kara komedi yaparak ve ince mesajlar vererek anlatan bu oyunu kaçırmadan izleyin!

 – Eda Y.