Escapist – Türkiye’nin En Büyük Kaçış Oyunu

İlk ama eminim ki son olmayacak oyun deneyimimi huzurlarınıza sunarım. Açıkçası giderken kafamda ne kadar zor ya da ne kadar yaratıcı olabilir ki soruları vardı. The Plus Ones davetlisi olan 5 kişilik ekibimizin en tecrübesizi bendim ve neyle karşılaşacağımızdan tam olarak emin değildim ve inanın her dakikası çok eğlenceliydi.

Mecidiyeköy Trump Towers alışveriş merkezinin en alt katında yer alan devasa (sanıyoruz ki Türkiye’nin en büyük kaçış oyun alanı) ESCAPİST‘e geldiğimizde, resepsiyon tarafından karşılandık. Sanki sinemaya gidiyormuşsunuz ama oyuncular sizlersiniz gibi bir dekor yaratılmaya çalışmış, çok hoşumuza gitti. Şimdilik 5 farklı oyun seçeneğiniz var ve yenisi de yolda, korku, tarih, gerilim, dedektiflik, cinayet masaları, ne olmak isterseniz mevcut. Bizim seçtiğimiz oyun olan Agatha’nın Anahtarı isimli oyundan bahsedelim biraz. Oyun çok iyi kurgulanmıştı. Her bir adım diğer bir adımı atabilmemizi sağladı. Öyle de olması gerekir zaten fakat ekip arkadaşlarımın tecrübelerini anlatırlarken oynadıkları diğer oyunlarda bu gibi kurgu hatalarının çok olduğunu dile getirmeleri; bu oyunun her bir adımında gerçekten çok büyük emek harcandığının ve  kafa yorulduğunun kanıtıydı. Oyun gerçekten zordu, ki %15 lik başarı oranının olması bunu kanıtlar nitelikte. Zoru sevenler buraya diyelim! Bizim kaçamadığımız ilk oyun olmuş bu, fotoğrafımızda da üzüntümüz suratlarımızda hehe.

Gelelim oyun fiyatlarına, farkettiyseniz piyasadaki oyunlara nazaran biraz daha pahalı bir oyun alanı, ama aklınıza kesin avm diye fazla fiyat koymuşlardır diye bir şey gelmesin, ekip arkadaşlarımın dedğine göre bu oyun alanındaki sistemleri başka hiçbir oyun evinde görememişler. Bu iddialı bir durum, o yüzden en azından bir oyun deneyip farkı anlamanızı isteriz. Ayrıntılı bilgi için çok beğendiğimiz website adresleri de şöyle, http://escapist.com.tr/

Gönül rahatlığı ile bu oyunu denemenizi tavsiye ederim ve eminim ki odanın içerisinde geçireceğiniz her dakika farklı bir anı olarak hafızanızda yer edinecektir. Bizi misafir eden Escapist ailesine çok sevgiler ve kaliteli çalışmalarınızı sürdürmeniz dileğiyle şimdilik hoşçakalın!

 

– Furkan P.