İstrapped – Türkiye’nin İlk Kaçış Oyunu

Geçtiğimiz günlerde oynama şansı elde ettiğimiz bir başka evden kaçış oyunu olan İstrapped isimli oyundan bahsetmek istiyorum bu gün sizlere…Evet başlıkta da belirtildiği gibi Türkiye’nin ilk kaçış oyunu, bu oyundur. Sektörleşen bir olguya öncülük etmenin haklı gururunu yaşayan ekip, bir ilk olmalarına rağmen piyasada birçok rakibini geride bırakıyor. Oyunlarında yazılı yönlendirmeler kullanmayan İstrapped ekibi,  Türkçe veya başka bir dilde yazılı (anlamayı gerektiren) ipuçları olmadığından, turist ağırlama potansiyelinde diğer oyunları geride bırakabiliyor. Yani alın couchsurfer’ınızı ya da o gün tanıştığınız bir turist Ömer’i ve gidin rahatça bu oyunu oynayın, sıkıntı yok.

Gelelim biz ekipçe neler hissettik kısmına. Öncelikle evin ferahlığı ve genişliği 6 kişiyi ağırlamak açısından çok elverişli, herkes bir şeyle meşgul olabiliyor. Biz Ressam Sevilay isimli oyunlarını denedik ve tablolar harika, şifreler bir hayli zorlayıcı ve dikkat gerektiriyor, ipucu vermek gibi olmasın ama bir şifre vardı ki sanki saatlerce haraketsiz beklemek zorunda kaldık bişiler görebilmek için, o kısım hem çok sinir bozucu hem de şifreyi bulmanın akabinde felaket rahatlatıcıydı, kendimizi dünyanın sırrını çözmüş gibi hissettik. Birkaç odadan oluşması güzel, ekipçe yapacak bir çok şey bulabiliyorsunuz.

 

Oyunun yeri ve ulaşımı çok basit, tam Taksim‘in ortasında, Demirören AVM’nin oradaki sokaktadır. Oyun eve girdiğiniz gibi başlıyor, ipucu isterseniz bir ses hazır beklemekte, çok sağlam ipuçları veriyor. Bizi ekipçe kırmayıp, oyunu değerlendirmemize izin veren kurucu Bulut Bey’e ve o gece orada tüm enerjisiyle oyunumuzda bize dış ses olarak eşlik eden kız arkadaşa çok selamlar yolluyoruz ve diğer oyunlarını da denemek için sabırsızlanıyoruz. Biz oyunu oynarken harika vakit geçirdik, zaman uçup gitti ve sonrasında da harika geyikler döndürdük, size de kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bu oyun kaçmaz!

 

  • Eda Y.