Açık Mikrofon Stand-Up @BKM Mutfak

The Plus Ones ekibine etkinlik yazarı olarak dahil olmamla beraber, Çarşamba akşamanın sıradanlığını yaşayacakken Perşembe sabahına mutlu uyanmakla buldum kendimi geçen akşam. Kız arkadaşımla ne yapsak diye düşürken daha önce duymadığımız Açık Mikrofon Stand Up performansında kendimizi bulduk. Ateşehir’in sıkıcı ve kasvetli binalarından kurtulmak için motorumuza atladığımız gibi BKM mutfaktaydık.

Bizim için tek cümlelik bir özetle harika bir 150 dakikaydı. 8 kişilik 10’ar dakikalık performans beklerken 9 kişilik harika bir ekiple karşılaştık. Mizah, komedi, müzik, şakalar komiklikler, hikayeler, mimikler…Sizi gülderecek, güldürürken düşündürecek, düşünürken eğlendirecek herşey vardı.

Ekipte ilk gösterisine çıkan da vardı deneyimli olan da. İki de bayan vardı ve açıkcası hepsi birbirinden iyiydi. Ama Onur, Yavuz ve Doğu, bu üçlüyü diğerlerinden ayrı tutmak isterim, inanılmaz keyif aldım ve sahneden inmemelerini istedim. Programda olmayan Yusuf Altıntaş’a da ayrıca teşekkür ederim, hikayeleri ve müziği on numaraydı.


Buna benzer bir etkinliğe 5 yıl kadar önce New York’ta bir barda denk gelmiştim, o zamanlar harika bir ingilizcem olmadığından çoğu esprileri anlayamıyordum, neyseki şimdi İstanbul’un en güzel yerinde her Çarşamba olacaklarını öğrendim. Dün gece için açıkcası gitmeden önce beklentim çok değildi ama beklediğimin çok üstünde keyifli bir akşam geçirdik. Gülmek, kafa dağıtmak için güzel bir fırsattı. Çok başarılı arkadaşlar var. Bence en dikkat çeken, mikrofonda amatör ruhun güzelliği ve samimiyetin olmasıydı. Fırsat buldukça bol bol gidilir çünkü sahne akıyor. Dakikalarca sahnede aynı kişiyi görmüyorsunuz ve kesinlikle sıkılmıyorsunuz. Eşi dostu sevgiliyi kapıp götürülecek ve kesinlikle eğlenilecek mekan ve etkinlikler arasına aldım bile…

– H. Olcay E.