BARIŞ KARİKATÜRLERİ SERGİSİ

Taksim meydanına en havalısından bir giriş yaptınız ama ne yapsak acaba sorusu aklınızdan çıkmıyor mu? The Plus Ones ekibi size çok güzel bir tavsiye vermeye hazır. İstiklal caddesinin girşinde hemen sağınızdaki Fransız Kültür Merkezi‘ne girin ve saat 09.00 – 16.00 arası açık olan ve 31 Ağustos 2015’e kadar süren Barış Karikatürleri sergisini gezmeye başlayın.

”Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın seçici kurul çalışması, Bodrum Işıl Club’da 15 Haziran 2015 Pazartesi günü yapıldı.

Michael Kountouris’in (Yunanistan) başkanlığını yaptığı, Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Bayram Hajizadeh (Azerbaycan), Piyale Madra, Godfrey Mwampembwa (Tanzanya), Tan Oral, Yuko Shimizu (Japonya) ve Jen Sorensen’in (ABD) yer aldığı bu yılki Seçici Kurulu yine karikatür dünyasının otoritelerinden oluştu.

Serbest konulu 32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na 66 ülkeden 787 sanatçı 2289 karikatür ile katıldı. Önseçici Kurulu’nun seçtiği 46 ülkeden 205 sanatçının 237 karikatürünü 15 Haziran 2015 Pazartesi günü Bodrum Işıl Club’da toplanan uluslararası seçici kurul üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.

Seçici Kurul yarışmada Birinciliğe Arnavut sanatçı Agim Sulaj, İkinciliğe İran’dan Mohsen Nouri Najafi, Üçüncülüğe ise İran’dan Jalal Pirmarzabad değer gördü.

Seçici Kurul ayrıca;  Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan (Küba), İshimaru Hide  (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş (Türkiye), Cemalettin Güzeloğlu (Türkiye), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi  (Fransa),Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Mikhail Zlatkovsky (Rusya) Başarı Ödülüne değer gördü.

Yarışmada Birincilik Ödülü 8000 ABD Doları, İkincilik Ödülü 5000 ABD Doları, Üçüncülük Ödülü 3500 ABD Doları, Başarı Ödülü ise 500 ABD Doları’dır. Birincilik Ödülünü Arnavut sanatçı Agim Sulaj kazandı.”

 

– Eda Y.